Митничари иззеха 1469 литра нелегален алкохол при шест отделни проверки през септември

...
Митничари иззеха 1469 литра нелегален алкохол при шест отделни проверки през септември
Коментари Харесай

Иззеха близо тон и половина контрабанден алкохол във Варненско

Митничари иззеха 1469 литра незаконен алкохол  при шест обособени инспекции през септември във Варненско, оповестиха от Агенция " Митници ".

Демонтирани са и три открити на територията на областта нерегистрирани уреди за преваряване на алкохол. Нелегалният алкохол е открит в частни парцели и за него не са показани документи за начислен, гарантиран или заплатен данък, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС).
 Агенция „ Митници “
При една от инспекциите на 24 септември митническите чиновници откриват в гаражно помещение на територията на община Дългопол 373 литра течност с характерности на етилов алкохол в пластмасови туби и бидони.

Същият ден при взаимна инспекция с митническа мобилна група в частен парцел в населено място на територията на община Аксаково в работещ режим е открито нерегистрирано оборудване за преваряване на етилов алкохол, както и 117 литра етилов алкохол, също в туби и бидони.  
 Агенция „ Митници “
221 литра незаконен алкохол с характерности на ракия е конфискуван при инспекции на 17 септември в два парцела в населено място в община Вълчи дол. В единия от тях също е открито нерегистрирано оборудване за преваряване на алкохол.
 Агенция „ Митници “
Други 267 литра етилов алкохол и незаконен „ котел “ са открити в частен парцел в околност край град Варна, при взаимна инспекция на 8 септември с присъединяване на митническа мобилна група от Централно митническо ръководство и чиновници от Икономическа полиция при ОД на Министерство на вътрешните работи Варна. При различен случай на 5 септември  служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ и екип на митническа мобилна група правят инспекция в частен парцел на територията на община Аксаково по оперативна информация за незаконна продажба на ракия.
 Агенция „ Митници “
В хода на контролните дейности е намерено в парцела огромно количество от 491 литра жълта на цвят течност с аромат на етилов алкохол, в туби и бидони с друга съдържимост. От арестувания незаконен алкохол са взети проби за лабораторен разбор и по случаите ще бъдат формирани административнонаказателни производства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР